Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат сім’ї Індила обіцяє подати скаргу в Страсбурзький суд


Деснянський районний суд Києва сьогодні переніс розгляд справи про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райвідділі міліції Києва в травні 2010 року. Наступне засідання відбудеться 7 листопада.

На цьому засіданні планують повторно допитати очевидця подій – друга Індила Олександра Хоменка, при цьому допит буде проводитися з одночасною відеореконструкцією подій того вечора.

На сьогоднішньому засіданні суд допитав слідчого, який першим здійснював огляд тіла загиблого.

Адвокат Олександр Заруцький, який захищає у суді інтереси батьків загиблого студента, наголосив, що справа Індила підпадає під певну практику судочинства, і запевнив, що вона обов’язково потрапить в Європейський суд з прав людини.

«На жаль, справа на 100% піде зі скаргою в Європейський суд (із прав людини) за невиконання зобов’язань за статтею другою, третьою – це право на життя і заборона катування або нелюдського поводження, в частині, як мінімум, невиконання процесуальних обов’язків, тобто швидкого, об’єктивного, всебічного слідства», – сказав адвокат.

За його словами, слідство у справі було проведено необ’єктивно.

Водночас викликаний на допит до суду слідчий прокуратури Києва Віталій Фаринович, який за рішенням Апеляційного суду проводив додаткове розслідування, заявив, що у нього немає додаткових пояснень і що все викладено у постанові.

20-річний студент Ігор Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва у травні 2010 року. За цим фактом прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу. Обвинуваченими у справі є двоє працівників міліції Сергій Коваленко і Сергій Приходько.

23 грудня 2011 року Деснянський райсуд Києва у цій справі визнав винним Коваленка, але звільнив його за амністією. 5 січня 2012 року Деснянський суд також оголосив вирок стосовно дільничного інспектора Приходька, засудивши його до 5 років позбавлення волі, але звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Батьки Ігоря Індила подали апеляцію на ці рішення. Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського райсуду і повернув її назад для розгляду у новому складі суду.
XS
SM
MD
LG