Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція пропонує пакетом голосувати закони про прокуратуру і лікування Тимошенко


Опозиція готова до пакетного голосування за законопроектами про прокуратуру і вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко, заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми зробили чітку заяву, як фракція «Батьківщина», так і УДАР, і «Свобода», про те, що ми готові не наполягати на своєму законопроекті в тому разі, якщо буде ухвалений проект пані Лабунської. Ми ще раз підтверджуємо, ця позиція офіційна», – сказав Яценюк на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності в середу.

«Ми готові на будь-які компроміси для того, щоб угоду було підписано, а саміт не було зірвано», – сказав він.

За словами Яценюка, «те дійство, яке наразі відбувається на комітеті, є нічим іншим, як небажанням Партії регіонів підписувати угоду й затягнути процес до 24:00 27 листопада».

«Ми пішли на всі компроміси. Ми готові на пакетне голосування за законом про прокуратуру, за законом про вибори народних депутатів, за будь-якими іншими актами законодавства, якщо до цього пакета внесено рішення, що відповідає чотирьом критеріям стосовно Тимошенко», – сказав Яценюк, додавши, що опозиція віддасть усі голоси за законопроект Анжеліки Лабунської, або ж за пакетний варіант голосування.

Місія Європарламенту Кокса-Квасневського заявляла, що необхідний консенсус з приводу лікування засуджених осіб за кордоном потрібно шукати на основі законопроекту Лабунської. Опозиція з цим погодилася, але в Партії регіонів заявили, що в нинішньому вигляді за це законопроект голосувати не буде.

Верховна Рада завтра першим питанням планує розглянути чотири законопроекти щодо лікування ув’язнених за кордоном.

Питання колишнього прем’єра в ЄС називають визначальним для підписання угоди про асоціацію з Україною. Київ планує підписати цей документ на саміті у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG