Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Європа недооцінили Путіна? (Огляд преси)


Київ – Віктор Янукович вважає, що сьогодні потрібно втримати свій електорат. Не віддати його комуністам і Медведчуку, досягнути перемир’я у відносинах з Путіним, який має серйозний вплив на частину регіональних еліт, стверджує в газеті «День» політолог Вадим Карасьов. Він вважає, що президент розглядає паузу у Євроасоціації як паузу перемир’я у війні з Кремлем. Для нього важливим є політичний нейтралітет Путіна в українській президентській кампанії. Вже після 2015 року, отримавши новий мандат і більш широке поле для політичного маневру, буде остаточно вирішена євроінтеграційна стратегія України. Політолог переконаний, що обидві сторони – і українська влада, і європейські політики недооцінили Путіна і Росію. Водночас опозиція втрачає ініціативу. Вона і не могла не втратити, стверджує експерт, бо ініціативу на себе перебрали громадяни, громадські активісти, які прийшли в сучасну політичну епоху, яка закінчується, із нової політичної епохи. Євромайдани і громадські активісти – це зоря нової політичної епохи, яка знецінює, іноді обнулює попередніх політичних героїв і всі їх розрахунки, переконаний політолог.

Україна досягла прогресу в переговорах зі Словаччиною про реекспорт газу. Урядовці заявили, що отримано принципову згоду словацької сторони на
реверсні поставки. Однак для того, щоб остаточно узгодити маршрут, словацька сторона вимагає фінансових гарантій поставок палива, які українська сторона поки не поспішає надавати. Експерти газети «Комерсант Україна» відзначають, що якщо вдасться розширити квоту на поставку дешевого газу в Україну, подальші переговори про його реекспорт зі Словаччини будуть неактуальні. Стаття називається «Брати-словаки, або Київ буде використовувати ще один канал реекспорту газу».

Обсяг накопичення відходів в Україні сягнув 36 мільярдів тонн, пише газета «Голос України». Видання інформує, що щорічно в країні утворюється понад 50 мільйонів кубічних метрів побутових відходів та експлуатується понад 6000 смітників, які в переважній більшості не відповідають екологічним вимогам. Про те, як можна їх позбутися, видання інформує у статті «Нераціональне використання ресурсів призводить до лиха».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG