Доступність посилання

ТОП новини

Інформація про можливе застосування Збройних Сил проти мирних демонстрантів є провокацією – міністр оборони


Участь підрозділів Збройних сил України у внутрішньополітичній боротьбі повністю виключається. Про це йдеться в офіційній заяві міністра оборони Павла Лебедєва, розміщеній на сайті міністерства.

«У зв’язку з останніми політичними подіями в Україні з’явилися заклики окремих політичних та громадських організацій до командування і особового складу Збройних Сил України з метою привертання їх на свій бік для участі в політичних акціях. Також у засобах масової інформації з’явилися повідомлення про залучення підрозділів Збройних Сил України, озброєних важкою бронетехнікою, для начебто придушення мирних демонстрацій громадян України.

Тож, як заявив міністр, повідомлення, які поширюють деякі ЗМІ, щодо можливості застосування Збройних Сил України проти мирних демонстрантів є безумовною провокацією.

Крім того, згідно з положеннями Конституції, Збройні Сили України не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу в країні, зміщення органів влади або перешкоди їх діяльності.

Після жорстокого побиття «Беркутом» учасників Євромайдану в ніч на 30 листопада начальник столичної міліції Коряк заявив про відставку, але його тимчасово усунули від виконання службових обов'язків до отримання результатів службової перевірки дій співробітників міліції під час розгону Євромайдану.
XS
SM
MD
LG