Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан: «День гідності». LiveBlog online

На Євромайдані триває третє Народне віче, назване «Днем гідності». У ньому беруть участь кілька сотень тисяч людей. У п'яти проблемних округах відбуваються перевибори до Верховної Ради

Євромайдан співає «Вставай» з «Океаном Ельзи»


На вічі в Києві з-поміж інших представників християнських церков виступив представник УПЦ Московського патріархату протоієрей Г. Коваленко.
Слова й дії президента та уряду України щодо угоди про асоціацію дедалі більше розходять – Фюле

Подальше обговорення угоди про асоціацію між Україною і ЄС можливе лише у разі твердого наміру Києва її підписати, заявив у своєму «Твіттері» єврокомісар із питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.

За його словами, про це він сказав першому віце-прем’єру України Сергію Арбузову під час зустрічі у Брюсселі. Єврокомісар зазначив, що поки що не отримав на цю позицію ЄС ніякої реакції української сторони, тому переговори призупинено.

«Слова і справи президента й уряду України у контексті угоди про асоціацію дедалі більше розходяться. Їхні аргументи абсолютно необґрунтовані», – додав Фюле.

Україна має повернутися до Конституції 2004 року – Луценко

Україна має повернутися до парламентсько-президентської форми правління. Про це екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив зі сцени Євромайдану. На його думку, у стінах парламенту, а не з волі однієї особи – президента, вирішуватимуться такі питання, як формування уряду і його відставка.

Крім того, Юрій Луценко висловив сподівання на формування з нового парламентського тижня у Раді такої більшості народних депутатів, яка б змогла проголосувати за доленосні для України рішення.

«Можна зачистити барикади, але не можна зачистити свідомість людей», – сказав Луценко зі сцени до мітингувальників, подякувавши за багатоденну участь у Євромайдані.

Яценюк закликає іти сьогодні до ЦВК

Лідер франкції «Батьківщина» Арсеній Яценюк закликав активістів Євромайдану прийти під стіни ЦВК.

За його словами, громадяни мають захистити чесність голосування на перевиборах у п’яти мажоритарних округах.

«Ми сьогодні маємо піти під ЦВК, зібратись там і обговорити результати виборів», – зазначив Яценюк.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG