Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підписав закон про безвинність учасників протестів


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент Віктор Янукович «невідкладно після отримання з Верховної Ради» підписав закон «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування й покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це заявив голова адміністрації президента України Сергій Льовочкін. За його словами, Янукович підписав цей закон у редакції, що надійшла до адміністрації.

Після підписання президентом закон направлено для опублікування, мовиться в повідомленні.

19 грудня Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає звільнення від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набуття чинності закону. Закон також визначає, що всі кримінальні провадження проти учасників акцій, відкриті з 21 листопада, підлягають закриттю, а особи – звільненню. Крім того, ці люди вважаються несудимими.

За цим законом, нові кримінальні провадження і провадження стосовно вчинення адміністративних правопорушень не можуть бути відкриті стосовно акцій протесту і масових заходів у період з 21 листопада і до дня набуття чинності цього закону.

Юридично закон набуде чинності після підписання його президентом і опублікування.
XS
SM
MD
LG