Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Пакистані запросив дані про здоров’я колишнього президента


Первез Мушарраф, архівне фото
Первез Мушарраф, архівне фото
У Пакистані спеціальний суд, який розглядає звинувачення в державній зраді проти колишнього президента Первеза Мушаррафа, постановив вимагати даних медичного огляду про стан здоров’я підсудного, який вкотре не з’явився сьогодні на слухання.

Про те, що Мушарраф не прийде на це слухання, бо має хворе серце, його адвокат заявляв іще вчора. За словами захисника, всім добре відомі проблеми з серцем 70-річного колишнього президента, і суд мав би дозволити Мушаррафові не бути особисто присутнім.

Минулого тижня Мушаррафа доставили до лікарні просто з дороги до суду, коли він поскаржився на біль у грудях.

Перед тим він іще двічі не з’явився до суду, тоді посилаючись на міркування безпеки.

У нинішній справі йдеться про те, що Мушарраф міг вчинити державну зраду як голова держави, коли 2007 року зупинив чинність Конституції, усунув із посад чільних суддів і запровадив надзвичайний стан, а перед тим порушив Конституцію 1999 року, коли скинув уряд країни і сам прийшов до влади через військовий переворот.

Крім того, Первеза Мушаррафа звинувачують ще у трьох справах у різних порушеннях, скоєних у часи, коли він після перевороту керував Пакистаном, із 1999 року як прем’єр-міністр, а з 2001 до 2008 року як президент. Він відкидає всі звинувачення як політично мотивовані.
XS
SM
MD
LG