Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Оробець: гранати силовиків спричиняють осколкові поранення


Депутат Верховної Ради Леся Оробець
Депутат Верховної Ради Леся Оробець
Гранати, які використовують співробітники правоохоронних органів, спричиняють важкі поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила депутат Верховної Ради Леся Оробець. Вона також повідомила про побиття бійцями «Беркуту» її самої і людей, які були поруч.

«Війна остаточно почалась. Вже ніякі закони не діють. Годину тому я знімала на мобільний телефон роздачу гранат табуну «Беркуту», голів зо 20. Гранати ці, нагадаю, зараз масово кидаються в українських громадян і викликають важкі осколкові поранення, хоча для Пшонки і Лутковської вони «світлошумові», – написала вона.

«Я підійшла по Грушевського з боку Ради. Вони чудово знали, хто я. Я не нападала ні на кого, стояла на відкритому місці з телефоном. На мене накинулась зграя з мінімум п’ятьох здоровенних беркутівців в масках і обладунку, збили з ніг, я впала на бруківку і сильно вдарилась головою, шолом врятував», – відзначила Леся Оробець.

«Трьох моїх захисників – чоловіків побили жорстокіше, по голові і по корпусу, від тяжких травм врятували шоломи і шапки. Телефон вибили з рук, розбили і відібрали», – додала вона.

«На мої крики «Чого ви мене б’єте, я ж вам нічого не роблю» вони з гиденькими смішками казали: «А ми тебе не б’ємо, ми тебе відтісняємо», – розповіла депутат.

Тому, на її думку, «війна вже повномасштабна. Не треба робити вигляд про суди, прокуратуру, вибори тощо». «Перевертні з МВС отримали повний одобрямс на використання будь-яких методів захисту диктатури», – наголосила Оробець.

«Без Лідера спротиву протест має високі шанси втонути в крові, а держава – в диктатурі», – також упевнена вона.

Приблизно з 15:00 за київським часом після завершення виступів лідерів Євромайдану радикально налаштована частина мітингувальників рушила до Верховної Ради. На вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо» їх зустріли лави внутрішніх військ, за якими, як і під час подій 1 грудня 2013 року, на наказ про застосування сили чекають спецпідрозділи «Беркут». Силове протистояння триває досі.
XS
SM
MD
LG