Доступність посилання

ТОП новини

Громадські організації закликали Європу «говорити мовою санкцій»


Учасники «Громадського сектору Євромайдану» спільно із ВГО «Інститут Республіка» влаштували сьогодні акцію під стінами посольства Німеччини в Києві, на якій закликали європейських очільників санкціями відреагувати на останні події в Україні під гаслом: «Кров, що пролилася в Україні, може перетекти і до тебе, Європо!».

«Ми закликаємо керівників урядів держав ЄС, США та Канади арештувати особисті банківські рахунки Віталія Захарченка, Андрія Клюєва, Олександра Попова, Володимира Сівковича, а також 235 народних депутатів та членів їхніх сімей», – заявила інформаційний директор ВГО «Інститут Республіки» Олександра Скиба.

Учасники акції повідомили, що передали в посольство Німеччини перелік усіх депутатів, які проголосували за «закони 16 січня», а також список керівників та співробітників МВС, які, як вони вважають, брали участь у насильницьких діях проти євромайданівців.

У зверненні активістів до європейської спільноти йдеться про те, щоб провести антикорупційне розслідування й перевірити накопичені кошти українських чиновників та їхніх родичів, і не надавати ніяких державних кредитів, поки «закони 16 січня» не скасують.

Учасники акції висловили свої заклики й символічно, використавши мапу світу, штучну кров та образ «закривавленої України», щоб таким чином заявити, що в умовах нинішньої ситуації кожна насильницька смерть стосується усіх демократичних країн.

Причиною акції перед посольством Німеччини стала заява канцлера Анґели Меркель, яка сказала вчора, що її країна не бачить наразі підстав для санкцій проти посадовців-порушників прав людини в Україні.

Активісти також повідомили, що мають намір подати подібні списки і заклики й до посольств Канади, США та всіх держав ЄС.
XS
SM
MD
LG