Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан готовий частково відновити рух вулицею Грушевського


Вулиця Грушевського
Вулиця Грушевського
Рух вулицею Грушевського у центрі Києва мітингувальники готові відновити частково. Про це йдеться у заяві Ради всеукраїнського обʼєднання «Майдан», оприлюдненій активістами Андрієм Дзиндзею і Зоряном Шкіряком.

«Сьогодні був звільнений останній із активістів Дмитро Полтавець, тому, враховуючи виконання владою вимог Майдану щодо звільнення заручників, Рада ВО «Майдан» вважає можливим виконати вимоги закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», що дозволить уникнути силового сценарію подій», – йдеться в заяві.

«Це не означає, що ми здаємо приміщення, це не означає, що ми зносимо барикади, ми відновлюємо рух по вулиці Грушевського частково», – додав Дзиндзя. Він зазначив, що мітингувальники залишаться контролювати вулицю.

«Там буде Автомайдан. Звільняти повністю ми її не будемо. Потрібно буде зробити дорогу для проїзду автотранспорту. Думаю, що по одній смузі», – додав Андрій Дзиндзя.

17 лютого спливає термін дії другого «закону про амністію». Мітингувальникам обіцяють закрити всі порушені проти них кримінальні справи у разі виконання умов закону, серед яких – зокрема звільнення зайнятих раніше адміністративних будівель і вулиць.
XS
SM
MD
LG