Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: Росія має визнати суверенне право українського народу на власний вибір


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Росія має шанс приєднатися до зусиль на повернення стабільності й добробуту в Україні, зокрема, й до координованих міжнародних зусиль із цією метою, заявив сьогодні єврокомісар із розширення ЄС і Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Але для цього необхідно, щоб Росія визнала суверенне право українського народу самому обирати своє майбутнє – і у внутрішній політиці, і в зовнішній, наголосив він, виступаючи в Європейському парламенті.

Фюле додав, що Росія може тільки виграти від успіху України, а в разі її невдачі ризикує серйозно втратити. «Ми готові близько співпрацювати з Росією, сусідом нашого сусіда, щоб забезпечити її конструктивну роль у майбутньому України – сусіда Росії, з яким вона має традиційні зв’язки, котрі ми підтримуємо», – сказав єврокомісар.

Він також знову підтвердив, що пропозиція Європейського союзу Україні про політичну асоціацію й економічну інтеграцію далі чинна, а угода про асоціацію, включно зі створенням поглибленої і всеохопної зони вільної торгівлі, не є кінцевою метою співпраці Євросоюзу з Україною.

Європарламент сьогодні обговорює, серед іншого, становище в Україні. Очікують, що завтра там ухвалять резолюцію з цього приводу.
XS
SM
MD
LG