Доступність посилання

ТОП новини
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року

Живий Блог. У Росії дали згоду Путіну на війну проти України

Керівник ООН закликає поважати цілісність України

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун повторив свій заклик повністю поважати і зберігати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Славко Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи» звернувся до України
Ми можемо мати різні точки зору, але ми повинні діяти як одна країна. Коли ми разом - ми непереможні!
Святослав Вакарчук
Українська правда твітить: «Моє рішення - це бажання захистити нашу країну, країну в якій припиняється україно-українська війна, де немає питань різниці мови і релігії, правих і лівих, де всі ми українці і маємо право на сильну і єдину нову Україну», - підкреслив бізнесмен.

постарайтесь простить нас. Нас, то есть тех, увы, малочисленных вменяемых россиян, которые не отравлены ядовитыми имперскими газами. Это не те газы, которыми ведает Газпром. Эти газы залегают, к сожалению, гораздо глубже. Постарайтесь простить нас за то, что у нас не хватило ни сил, ни воли для того, чтобы остановить наших безумцев, готовых покрыть нашу страну, мою страну таким немыслимым позором, смывать который придется усилиями нескольких поколений. Постарайтесь простить нас. А даже если и не получится, ничего не поделаешь: я знаю, что ваше презрение мы заслужили.
Віктор Шендерович, російський письменник написав у ФБ
Італія закликає не допустити територіального розчленування України

Територіальне розчленування України було б найгіршим сценарієм, якого треба уникнути. Про це заявила у Римі міністр закордонних справ Італії Федеріка Моґеріні.

Єдиний шлях розв’язання конфлікту в Україні – це політичний діалог з усіма сторонами, включно з Росією, наголосила вона.
Українська армія має утримуватися від військових дій – Кравчук


Армія має утримуватися від військових дій. Зараз працює Рада безпеки ООН. Є звернення України. Потрібно подивитися, як Росія відреагує на це. Можливо це і є метою, спровокувати українську армію застосувати зброю і відкрити зі свого боку збройні дії, як це було в Абхазії, як це було в інших країнах
Леонід Кравчук, перший президент України
Мирослава Гонгадзе, журналіст повідомляє:

Не право Росії визначати, якою буде влада в Україні. Такого ще не було ніколи. Це ще гірше, ніж в Абхазії та Осетії. Ситуація була мирна і стабільна в Криму, доки туди не втрутилися росіяни. Все. Крапка
Олег Волошин, екс-речник МЗС України в інтерв’ю Hromadske.TV
інформує в твітері:
Мирослава Гонгадзе твітить:
пише в твітері:

Російський представник нагнітає, каже що ЄС і США втручатись в Україну під час протестів. Жодного слова про їх агресію, все нападає на новий український уряд
Мирослава Гонгадзе, журнасліст
Рада безпеки ООН завершила термінове засідання щодо України (трансляція) http://bit.ly/1pLFoZ6

Радіо Свобода веде пряму трансляцію виступів дипломатів за підсумками засідання, яке відбувалося у закритому режимі.

Наразі виступає посол Росії в ООН Віталій Чуркін
Україна має вийти з СНД і просити про допомогу ООН – Перепилиця


Україна має відкликати посла, розірвати дипломатичні відносини, вийти з Угоди про статут і умови перебування (російського Чорноморського флоту у Криму), припинити своє головування в СНД, і, можливо, вийти з СНД. Тобто, зараз мають бути вжиті дуже рішучі дипломатичні кроки. Також зараз Україна має звернутися до ООН як держава, яка зазнала воєнної агресії з боку Росії, і попросити допомоги з боку ООН. Потрібно оперативно, упродовж завтрашнього дня чи сьогоднішньої ночі, провести комплекс заходів, щоб максимально обмежити масштаби агресії
Григорій Перепелиця, директор Інституту зовнішньої політики при Дипломатичній академії МЗС України
Міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер, який зараз головує в Організації з безпеки і співпраці в Європі, закликає держави-члени ОБСЄ до «конструктивного діалогу» через розвиток ситуації в Україні.
Я наполегливо закликаю держави-учасниці утримуватися від односторонніх дій і взяти участь у конструктивному діалозі в дво- і багатосторонньому форматах
голова ОБСЄ
Кілька сотень людей пікетують посольство Російської Федерації у Києві з вимогою скасувати введення в Україну російських військ. Кількість мітингувальників щохвилини зростає
Частина із них прийшли з прапорами України та ЄС, серед учасників акції є родини з дітьми. На паркан біля посольства почепили плакати із написами, зокрема, «Путін, руки геть від України» та «Stop war».
Російська соцмережа заблокувала спільноти «Правий сектор» і «Євромайдан»

Найпопулярніші в українському сегменті російської соціальної мережі «Вконтакте» спільноти «Правий сектор» і «Євромайдан» від сьогодні недоступні користувачам.

На момент припинення доступу група «Правий сектор» нараховувала понад 375 тисяч учасників, група «Євромайдан» – більш як 332 тисячі.

Російські користувачі соціальної мережі неодноразово зверталися до керівників «Вконтакте» з вимогами припинити доступ до цих спільнот як до «екстремістських»
Зараз після спроби увійти на сторінки «Правий сектор» і «Євромайдан» соцмережа показує банер із написом: «Спільноту було заблоковано на вимогу Роскомнадзора, оскільки вона потрапила в Реєстр заборонених ресурсів».
В Фейсбуці створено співтовариство проти втручання у внутрішні справи України, йде збір підписів під зверненням у зв'язку з подіями в Криму:

https://www.facebook.com/pages/Мы-против-вмешательства-во-внутренние-дела-Украины/225668930970561

І ця сторінка подобається майже 20 000 користувачів
Посол України при ООН: замість того, щоб молитися за нас, росіяни проголосували, щоб нас вбивати.

Юрій Сергєєв в інтерв'ю Російській редакції Радіо Свобода перед засіданням Радбезу ООН в Нью-Йорку:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG