Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК блокує доступ із Криму до реєстру виборців


Центральна виборча комісія як розпорядник Державного реєстру виборців доручила Службі розпорядника цього реєстру тимчасово заблокувати доступ до його бази даних органам Держреєстру виборців, утвореним у Криму та Севастополі після рішення щодо кримського референдуму, повідомила сьогодні прес-служба ЦВК.

На цей крок у ЦВК пішли у зв’язку зі спробою підготовки проведення протизаконного місцевого референдуму та з метою забезпечити захист бази даних реєстру від незаконного використання персональних даних, від несанкціонованого доступу та зловживання доступом.

Разом із тим ЦВК доручила місцевим органам виконавчої влади, органам влади Криму, органам місцевого самоврядування, їхнім посадовцям і службовцям, територіальним виборчим комісіям і всім причетним забезпечити неухильне дотримання законодавства України про референдуми, мовиться в повідомленні.

Верховна рада Криму вже кілька разів за останні дні призначала референдуми про майбутнє півострова. Останнім таким рішенням, ухваленим сьогодні, вона призначила вже на 15 березня референдум, яким пропонує затвердити її рішення вступити до складу Росії.

Це рішення вже зупинив в. о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов як таке, що суперечить Конституції України.

Крім того, нині чинне українське законодавство не передбачає можливості проводити регіональні референдуми.
XS
SM
MD
LG