Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала лідера проросійської організації Луганська


Мітинг біля Луганської ОДА, 10 березня 2014 року. Учасники мітингу не пропускають автобус з міліцією
Мітинг біля Луганської ОДА, 10 березня 2014 року. Учасники мітингу не пропускають автобус з міліцією
Співробітники Служби безпеки затримали громадянина України Олександра Харитонова, який очолює радикальну організацію «Луганська гвардія», повідомляє прес-служба СБУ.

Затримання відбулося в четвер, 13 березня, в Луганську.

За повідомленням, Харитонова звинувачують у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, масових заворушеннях, захопленні державних або громадських будівель чи споруд.

Як кажуть в СБУ, за дозволом органів прокуратури Харитонова доправили до Києва для висунення обвинувачення.

На початку березня Харитонов передав депутатам Луганської облради звернення мітингувальників до керівництва Росії, в якому ті просили ввести війська до Луганська, а також вимагали визнати нову владу в Києві нелегітимною.

9 березня протестувальники увірвалися до кабінету голови обладміністрації Михайла Болотських і змусили його написати заяву про відставку. Її зачитали мітингувальникам. Пізніше Болотських заявив, що подав у відставку під тиском і продовжує виконувати свої обов’язки.

Цим подіям передувала сутичка між проросійськими активістами й активістами луганського Євромайдану, які проводили мітинг біля пам’ятника Шевченку. Із флагштока зняли прапор України і замість нього підняли російський прапор.
XS
SM
MD
LG