Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада вимагає припинити втручання в роботу Roshen в Росії


Міністерства закордонних справ та економічного розвитку і торгівлі України вимагають від офіційних органів Росії негайно припинити втручання в роботу підприємств кондитерської корпорації Roshen у Росії і надати пояснення щодо захоплення її приміщень.

«19 березня 2014 року співробітниками ОМОН, підпорядкованого Міністерству внутрішніх справ Російської Федерації, було заблоковано та захоплено приміщення кондитерської фабрики української компанії Roshen у Липецьку. Представники російських правоохоронних органів не пред’явили жодних документів, які б надавали їм право вдертися на територію підприємства і зупиняти виробництво. Керівництво компанії Roshen не отримувало жодних офіційних повідомлень чи попереджень, які мали б стати передумовою незаконного втручання у їхню діяльність», – йдеться в спільній заяві.

Українські міністерства заявляють, що ця ситуація є продовженням політично мотивованої кампанії проти українського інвестора, коли влітку минулого року рішенням Россільгоспнагляду була накладена заборона на постачання продукції Roshen з України.

«Є підстави вважати, що російська влада розпочинає фактичну конфіскацію розташованих у Росії виробничих потужностей Roshen, чим порушує засади недоторканості приватної власності, гарантовані нормами міжнародного права, зокрема статтею 1 протоколу №1 Європейської конвенції з прав людини, а також статтею 35 Конституції Російської Федерації», – йдеться в заяві.

Незважаючи на російську агресію в Криму, що є невід’ємною частиною України, нова українська влада поважає права російських інвесторів, наголошують МЗС і МЕРТ.

«Такого ставлення ми вимагаємо й до українських інвесторів у Росії», – наголошується в заяві.
XS
SM
MD
LG