Доступність посилання

ТОП новини

Партію «Свобода» звинувачують, критикують і хвалять


Київ – ВО «Свобода» поки не вдалося задовольнити сподівання своїх виборців. Радикали звинувачують їх у поміркованості, демократи у хуліганстві та провокаціях, а палкі прихильники просять швидше перевести «парубочу енергію у конкретні справи державотворення». Самі ж свободівці кажуть, що лише зараз отримали можливість проявити себе як державні діячі.

Після подій на Майдані громадяни України прискіпливо спостерігають за діями усіх політичних сил, а надто парламентських. Люди вкотре намагаються зрозуміти, чи здатні політики реалізувати те, «за що стояв Майдан».

На останніх парламентських виборах за ВО «Свобода» голосували ті, хто хотів, щоб у Верховній Раді з’явилися патріотична сила, здатна скласти противагу українофобам.

Ось як про це говорив письменник і громадський діяч Юрій Щербак.

Натомість ВО «Свобода» створила кілька прецедентів, які російська пропаганда миттєво використала у своїй геополітичній інформаційній війні проти України.
Вибачте, але ця функція в даний час не доступна

«Парубоцькою, але не державницькою», називає таку поведінку окремих свободівців дисидент радянських часів, члена ініціативи «Перше грудня» Євген Сверстюк. Однак, на його думку, це викликано тим, що «голос патріотів не чують і тому вони кричать».

«Ігор Мірошниченко так близько все бере до серця, що він просто не зміг втриматися. Але він зрозумів свою помилку й вибачився», – коментує народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк інцидент у кабінеті тимчасового виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова.

Юрій Сиротюк каже, що активно займається державотворенням й впевнений, що його колегам незабаром вдасться реалізувати те, що обіцяли своїм виборцям.

«Ми відкриті для критики й готові до праці», – стверджує Сиротюк.
26.03.2014
Чи виправдовує ВО «Свобода» сподівання своїх виборців на Львівщині?

Після Майдану громадяни України прискіпливо спостерігають за діями всіх політичних сил, а надто парламентських далі
25.03.2014
Чи виправдали свободівці очікування своїх сумських виборців?

У 2012 році в Сумах «Свобода» поступилися «регіоналам» лише на 3% голосів далі
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG