Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк, Луганськ, Харків: сепаратисти проти України. LiveBlog наживо

Сепаратисти в Донецьку проголосили «незалежну Донецьку республіку». У Луганську вони захопили будівлю СБУ. В. о. президента Олександр Турчинов обіцяє діяти рішуче

«Донецької народної республіки» у російськомовній Вікіпедії вже «померла», тобто зникла.
Провідні російські фондові індекси зазнали втрат після активізації сепаратистів в Україні. Протягом сьогоднішнього дня індекс ММВБ впав більш як на 2%, індекс РТС втратив понад 3%.

Падіння активізувалося після того, як у Донецьку проросійські активісти, які захопили будівлю облдержадміністрації, проголосили крайньою датою всенародного референдуму з приводу приєднання області до Росії 11 травня, а також закликалиросійського президента Володимира Путіна ввести на територію регіону «тимчасовий миротворчий контингент».
Росія прагне створити враження України як failed state – Сюмар

«Підривання влади в Києві, аби ситуація стала абсолютно некерованою і потребувала зовнішнього управління, без врахування позиції України. Росія прагне створити враження України як failed state», – наголошує заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

Хто це робить?

«Інструментом для виконання завдань РФ є спеціально підготовлені сепаратистські групи, які координуються російськими спецслужбами. Їхні дії, зокрема використання зброї та проголошення завданням повалення конституційного ладу, де-факто є різновидом тероризму», – пише вона в своєму блозі на «Українській правді». Правоохоронні органи на місцях пасивні, а «місцеві еліти» підіграють сепаратистам, визнає Сюмар. «З огляду на вищеозначені проблеми потрібен час для переведення спецпідрозділів з інших регіонів».
Тарута: На Сході України здійснюється державний переворот

Події на Сході України голова Донецької обласної ради Сергій Тарута вважає «цілеспрямованим державним переворотом, спрямованим на розкол країни», про це йдеться в його заяві, цитованій в ЗМІ.

Тарута засудив сепаратистів, які захопили Донецьку ОДА. «Рішення, які ухвалюються зараз людьми, що захопили державні установи, є незаконними», – заявив він.

«Законний вихід із ситуації, що склалася, має знайти нинішня обласна рада депутатів. Закликаю звільнити залу для проведення позачергової сесії. Задля уникнення силового сценарію розвитку подій, потрібно дати можливість депутатам зібратися в екстреному порядку», – закликає голова Донецької обласної ради.
Мер Харкова Геннадій Кернес пропонує провести соцопитування замість референдуму
Кернес проти референдуму в Харкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00
У Кремлі кажуть, що не можуть ввести війська в Донецьку область України, як це було в Криму, хоч про це й попросили сепаратисти. Про це заявив голова комітету з оборони та безпеки Ради Федерації Росії Віктор Озеров, передає ТСН.

При цьому він пригадав, як російські солдати опинилися на території Південної Осетії і Абхазії.
«Але це було в рамках СНД, а просто так узяти і ввести за закликом місцевої влади наш миротворчий контингент у Донецьк чи кудись ще – це суперечить міжнародним принципам і нормам», - сказав Озеров.
Росія знову вимагає федералізації та особливої ролі російській мові у відповідь на події в Луганську, Донецьку та Харкові

Про це йдеться в його заяві МЗС Росії.

«Без реальной конституционной реформы на Украине, в рамках которой через федерализацию обеспечивались бы интересы всех регионов страны, сохранялся ее внеблоковый статус, закреплялась особая роль русского языка, трудно рассчитывать на долгосрочную стабилизацию украинского государства», – ідеться в заяві.

«Хватит кивать на Россию, обвиняя ее во всех бедах сегодняшней Украины. Украинский народ хочет услышать от Киева внятный ответ на все вопросы. Пора прислушаться к этим законным требованиям», – заявляють в МЗС Росії.
Геннадій Москаль вважає, що захоплені сепаратистами адмінбудівлі треба звільняти силою

«Я вважаю, що ті, хто захопив будівлі, мають бути блоковані по периметру, їм потрібно дати час добровільно їх залишити, якщо не вийдуть – витягти їх по одному, зірвати маски, ідентифікувати та показати, хто це», – сказав під час прес-конференції народний депутат Геннадій Москаль.

«Якщо це громадяни Росії, то ми зможемо висунути претензії Російській Федерації. Якщо це громадяни України, жителі Луганської області, а за моєю інформацією це саме так, тоді мав би міністр та голова СБУ написати рапорт та звільнитися в зв’язку з професійною непридатністю, тому що нічого не знали й не змогли попередити», – цитує Москаля Укрінформ.

Обличчя й картини донецького сепаратизму
Барикади навколо будівлі управління СБУ в Донецьку, збудовані проросійськими сепаратистами, 7 квітня
Барикади навколо будівлі управління СБУ в Донецьку, збудовані проросійськими сепаратистами, 7 квітня
Знайомтеся, народна рада «незалежної Донецької республіки»
Знайомтеся, народна рада «незалежної Донецької республіки»
Сепаратисти ухвалюють рішення від імені мільйонів мешканців Донеччини
Сепаратисти ухвалюють рішення від імені мільйонів мешканців Донеччини
Проросійські активісти всередині будівлі Донецької ОДА
Проросійські активісти всередині будівлі Донецької ОДА
Вчорашній мітинг проросійських громадян України та гостей Донецька
Вчорашній мітинг проросійських громадян України та гостей Донецька

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG