Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: з журналістами на Донеччині поводяться незаконно, а свободу слова паплюжать


Протягом останньої доби у Донецькій області зафіксовано ще декілька фактів протиправних дій, щодо працівників засобів масової інформації та паплюження свободи слова. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

«25.04.2014 до редакції інтернет-видання «62.ua» у місті Донецьку увірвалися 8 невідомих чоловіків у камуфляжній формі, один з яких мав при собі біту. Вказані особи заблокували виходи з приміщення, брутально втрутилися у редакційну політику, зокрема, вимагаючи від редактора інтернет-видання лояльного висвітлення діяльності сепаратистів. Вони вимагали від редакції «62.ua» розміщувати банківські реквізити, за якими мають бути перераховані кошти на підтримання самопроголошеної «Донецької Народної Республіки», – йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Крім того, вирішується питання щодо захоплення невідомими особами позаштатного кореспондента телеканалу «ZIK» Юрія Лелявського.

За даними Інституту масової інформації, від початку квітня на сході України, переважно на Донеччині, сепаратисти захопили 18 журналістів.
XS
SM
MD
LG