Доступність посилання

ТОП новини

Шойгу заперечує присутність в Україні російських диверсантів


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заперечує присутність в Україні російських диверсантів. Про це, як повідомляє Міністрерство оборони Росії, він заявив під час телефонної розмови з міністром оборони США Чаком Гейгелом.

«Коментуючи слова Гейгела про начебто «масове збільшення» збройних сил Росії на кордоні з Україною і «дестабілізуючих навчаннях», російський міністр закликав співрозмовника сприяти максимальному зниженню «градуса напруги». Він рішуче спростував безпідставні твердження про присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, які начебто дестабілізують ситуацію у південно-східних регіонах», – повідомляє Міноборони Росії.

Телефонна розмова між російським і американським міністрами оборони відбулася 28 квітня.

Раніше український прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у влади України є «безперечні докази» наявності російських солдатів на своїй території.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що інформація про російських диверсантів на сході України є нісенітницею.

Російський президент, а також міністр оборони Сергій Шойгу свого часу заперечували факт присутності російських військових у Криму на усій території півострова, називаючи їх «самообороною Криму». Однак згодом Путін зізнався, що проведення референдуму у Криму забезпечила армія, бо без військових неможливо було б провести референдум.
XS
SM
MD
LG