Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині й Луганщині готують опитування про входження до складу Дніпропетровської області


На Донбас готуються до опитування щодо входження до Дніпропетровської області
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Донбас готуються до опитування щодо входження до Дніпропетровської області

У Донецькій та Луганській областях готуються до територіального опитування «Разом з Дніпром» про входження адміністративних одиниць до складу Дніпропетровської області. Про це у Дніпропетровську повідомили члени комісії з проведення заходу.

За їхніми словами, опитування, яке відбудеться 11 травня, ініційоване жителями Донецької та Луганської областей. Усі витрати беруть на себе бізнесмени Донбасу та Дніпропетровщини.

Як зазначив голова комісії з проведення територіального опитування Михайло Лисенко, проведення опитування потребуватиме від свідомих громадян охорони місць голосування та агітації, у цьому їм готовий допомогти Штаб захисту національного захисту Дніпропетровщини.

За його даними, на відміну від референдуму про федералізацію, нав’язаного Росією, опитування щодо приєднання до Дніпропетровщини перебуває у правовому полі.

«В законному порядку можуть проводитись загальноукраїнські та місцеві дорадчі опитування громадян України. Результати такого опитування розглядаються й враховуються при ухваленні рішень у відповідних державних органах», – сказав Лисенко.

Як повідомив член комісії з проведення опитування (Донецька область) Дмитро Ткаченко, приєднання своїх територіальних одиниць до Дніпропетровщини ініціюють жителі Добропілля, Красноармійського та Новогродівського районів Донеччини.

«Можливо, в ситуації, що склалась, це може стати одним із виходів, якщо ситуація розвиватиметься за найбільш негативним сценарієм», – сказав Дмитро Ткаченко.

Член комісії з проведення опитування (Луганська область) Сергій Іванов, не виключив, що опитування про приєднання до Дніпропетровщини 11 травня відбуватиметься в тих самих місцях, де й «референдум про федералізацію».

«Цим референдумом ми хочемо показати справжні цифри громадської думки, адже дані соціологічних опитувань показують, що близько 28%, до 30% максимум луганчан підтримують інтеграцію в Росію, решта налаштовані категорично проти», – зазначив Іванов.
XS
SM
MD
LG