Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську спаплюжили стіну пам’яті Героїв Небесної Сотні


Стіна пам’яті Героїв Небесної Сотні, 10 травня 2014 року
Стіна пам’яті Героїв Небесної Сотні, 10 травня 2014 року
У ніч з 12 на 13 травня невідомі забруднили чорною фарбою стіну пам’яті Героїв Небесної Сотні в Дніпропетровську.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вандали не лише спаплюжили малюнки, зроблені дніпропетровцями – молодими художниками, дітьми, небайдужими громадянами, а й похвалилися своїми діями в одній з груп антимайданівців у соціальних мережах.

У штабі Національної захисту Дніпропетровської області заявляють, що не залишать подію без уваги, і обов’язково відновлять стіну пам’яті.

30 квітня у Дніпропетровську, біля облдержадміністрації, презентували новостворену стіну пам’яті Героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили зусиллями громади: професійні художники та всі охочі брали участь у розписуванні поверхні, потім на стенд прикріпили більше сотні фотографій людей, загиблих на столичних барикадах у грудні 2013 – лютому 2014 року.

Цими вихідними стіну Героїв Небесної сотні доповнили фотографіями двох земляків, що загинули під час сутичок з озброєними сепаратистами у Маріуполі 9 травня, – заступника командира батальйону територіальної оборони Дніпропетровської області Сергія Демиденка і солдата батальйону Олега Ейсманта.
XS
SM
MD
LG