Доступність посилання

ТОП новини

Пенсії родичам загиблих військових збільшаться до 70% від зарплати – указ Турчинова


Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав зміни до закону про «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби», які передбачають підвищення розміру пенсій родичам загиблих військових. Про це повідомили у прес-службі президента.

Відповідний закон призначає членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) при виконанні обов'язків військової служби, пенсії у зв'язку з втратою годувальника у розмірі 70% грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого годувальника.

Якщо на утриманні загиблого годувальника перебували двоє і більше членів сім'ї, пенсію пропонується призначати у розмірі 90% зарплати загиблого, що розподілятиметься між ними рівними частками, але не менше ніж 40% на кожного непрацездатного члена сім'ї.

На сьогодні, пенсії у разі втрати годувальника призначаються у розмірі 40% заробітку годувальника на кожного непрацездатного члена сім'ї.

Закон почне діяти з 1 січня 2015 року.

20 травня відповідні зміни до закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби» підтримали народні депутати.
XS
SM
MD
LG