Доступність посилання

ТОП новини

Російські бойовики причетні до 122 смертей в Україні – Генпрокуратура


Злочинні дії громадян Росії на території України призвели до загибелі 122 людей, поранення майже 200 осіб та інших тяжких наслідків. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

За даними відомства, ідеться в повідомленнях інформагенцій, триває досудове розслідування за фактом створення незаконних формувань, вербування та підготовки громадянами Росії найманців.

За даними слідства, є беззаперечні докази вчинення громадянами Росії злочинів, передбачених ч. 1 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язання військового конфлікту), ч. 5 ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків), ч. 1 ст. 447 (найманство), ч. 3 ст. 258 (теракт).

«З метою розв’язування військового конфлікту, здійснення терактів у Донецькій і Луганській областях, повалення державної влади і порушення територіальної цілісності України громадяни Росії створили на території РФ незаконні збройні формування – спеціальні навчальні центри, в яких проводиться вербування, фінансування і навчання найманців», – передає ГПУ.

Також, за інформацією відомства, Прикордонна служба ФСБ Росії безперешкодно пропускає в Україну за винагороду озброєних найманців у військовому спорядженні, які беруть активну участь у терористичній діяльності.
XS
SM
MD
LG