Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала членів ОЗУ, які можуть бути причетні до замаху на Кернеса


Міліція затримала членів організованого злочинного угруповання, які можуть бути причетними до замаху на вбивство харківського мера Геннадія Кернеса. Як повідомив начальник управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, працівники кримінального розшуку головного управління МВС встановили й затримали злочинну групу у складі дев’ятьох осіб від 20 до 49 років.

«П’ятеро з них раніше були засуджені за вбивства, розбої, пограбування. Двоє – колишні співробітники правоохоронних органів. Затримання проводилися і в Одесі, і в Києві, і в Харкові одночасно», – сказав Дмитрієв.

Зараз міліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння інших злочинів, зокрема до замаху на Кернеса.

За його словами, затриманих підозрюють у розстрілі приватного підприємця і його знайомого в харківському ресторані.

Дмитрієв додав, що затриманих підозрюють також у скоєнні та підготовці інших резонансних злочинів.

«Слідчі довели причетність затриманих до підготовки до замаху на вбивство з використанням вибухівки і зброї на перших осіб силових структур держави», – додав він.

Дмитрієв повідомив, що затриманих також підозрюють у підпалі й пошкодженні автомобілів (зокрема депутата Харківської обласної ради Ігоря Котвицького).

Дмитрієв уточнив, що двоє затриманих – жителі Одеської області, один – із Черкаської області, решта – з Харківської області. Під час оглядів і обшуків за місцем проживання затриманих, а також у сховищі, яке вони облаштували в Києві, оперативники вилучили понад 5 кілограмів вибухівки, дві гранати, дев’ять одиниць зброї (пістолетів і автоматів, використовуваних європейськими спецпідрозділами), а також патронів різного калібру.
XS
SM
MD
LG