Доступність посилання

ТОП новини

У сумській прокуратурі – відставка, якої вимагали місцеві євромайданівці


Заступник прокурора Сумської області Дмитро Андреєв написав рапорт про відставку. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, відставка буде дійсна лише після відповідного подання прокурора області, який нині у відрядженні. Після цього рапорт повинен прийняти генеральний прокурор України.

Відставки Андреєва вимагали активісти місцевого Євромайдану. Під час акцій протесту, які тривали в Україні раніше цього року, журналісти зафіксували смс-повідомлення на екрані його телефону зі змістом: «Спецрота і «Грифон» підняті! Безладу не до…» від абонента «Гланц-3». Прізвище Гланц має начальник обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю Володимир Гланц.

Протестувальники у Сумах також ухвалили рішення про безстроковий пікет під стінами прокуратури: вони вимагають звільнення всіх тих силовиків, яких підозрюють у причетності до розгону місцевого Євромайдану.

Як повідомила заступник прокурора Тетяна Мироненко, наразі відомство проводить службове розслідування щодо осіб, які можуть бути причетними до розгону сумського Майдану.
XS
SM
MD
LG