Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 5 червня. Московські ЗМІ: прикордонники України переходять на бік Росії


Українські прикордонники на посту біля кордону з Росією поблизу Донецька
Українські прикордонники на посту біля кордону з Росією поблизу Донецька
Російські ЗМІ продовжують інтенсивно дезінформувати своїх глядачів. На цей раз журналісти заявляють, що українські прикордонники нібито переходять на бік Росії. Вибух в Луганській ОДА також все ще обговорюють.

Російський телеканал LifeNews повідомляє, що 26 українських прикордонників покинули пост «Довжанський» і перейшли на бік Росії.

«Прикордонники перейшли на територію Росії, в Ростовську область, тому що бояться репресій з боку київської влади та побоюються за своє життя та життя своїх родин. Ті, хто повернеться, скоріш за все, перейдуть на бік самооборони», – зазначив журналіст LifeNews.

Однак, згідно з заявою прес-служби Держприкордонслужби, пункт пропуску «Довжанський», разом із пунктами «Червонопартизанськ» і «Червона Могила» були тимчасово закриті.

«Протягом 4-5 червня терористами здійснювалася спроба силового витіснення прикордонних нарядів з пунктів пропуску», – йдеться в заяві. Через небезпеку та загрозу життю людей було вирішено ці пункти закрити, про що Росію було офіційно повідомлено.

Щодо вибуху в Луганській ОДА 2 червня, де загинуло 8 людей і ще 11 було поранено, то за словами Владислава Селезньова, речника Оперативного штабу антитерористичної операції, вибух стався внаслідок атаки на гелікоптер української армії, який пролітав над Луганськом.
Бойовики самі поцілили в будівлю Луганської ОДА?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

«Спрацювала ракета, яка була випущена з ПЗРК на українській літак, але теплова ловушка цієї ракети спрацювала на кондиціонер на стіні будівлі обласної державної адміністрації. Дійсно, літак українських військово-повітряних сил пролітав над Луганськом, але його ціллю були два блокпости терористів», – сказав Селезньов в ефірі «5 каналу».

Тоді як, російські журналісти заявляють, що вибух був не тільки здійснений українськими військовими, але й вони вже «визнали свою провину».

Про це в ефірі передачі «Специальный корреспондент» на державному телеканалі «Россия-1» сказав її ведучий Аркадій Мамонтов. Цю подію він назвав «геноцидом».

«Все ж таки, київська влада визнала те, що, дійсно, вони проводили обстріл луганської адміністрації. А це вже злочин, геноцид, коли по власних громадянах працює авіація», – сказав Мамонтов.

Однак, як повідомляє TVi, Владислав Селезньов відкинув подібні обвинувачення. На прес-конференції в Києві він сказав, що «авіація не виконувала жодних завдань, пов’язаних з обстрілом обласної адміністрації в місті Луганську» і «ніхто з членів екіпажу, які виконували бойове завдання, не стріляв по будівлі ОДА».

Тим не менш представники місії ОБСЄ в Україні заявили, що є підстави вважати, що удар по Луганській облдержадміністрації було нанесено з повітря, можливо – з літака. При цьому було зазначено, що йдеться про «обмежене спостереження».

Також журналісти CNN раніше, 3 червня, посилалися на розслідування американського генерала, який дійшов висновку що по будівлі було завдано удару з повітря.

У Генеральній прокуратурі України раніше заявляли, що головною версією вибуху, яку вони розслідують, є невдалий постріл із ПЗРК. У ГПУ підозрюють, що сепаратисти намагалися збити український літак, але потрапили в будівлю

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG