Доступність посилання

ТОП новини

Глава Міносвіти усунув Луцького з посади в. о. ректора НАУ


Максим Луцький
Максим Луцький
У Міністерстві освіти і науки вважають провокаційним призначення колишнього голови парламентського комітету з питань науки і освіти Максима Луцького виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету.

«Я вважаю, що призначення Максима Луцького на посаду виконувача обов’язків ректора має провокаційний або політичний підтекст. Немає ніякого сенсу призначати на цю посаду людину, яка може бути замішана в корупційних схемах попереднього міністра освіти. А ці корупційні схеми ще до кінця не розслідувані, і обвинувачення ще не висунуте», – заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

За його словами, Міносвіти підготувало листи до Генеральної прокуратури, Державної фінансової інспекції і Державної інспекції навчальних закладів із проханням провести в Національному авіаційному університеті системної перевірки.

Минулого тижня під стінами НАУ відбувся пікет проти призначення Луцького. Учасники мітингу, серед яких – активісти люстраційного й антикорупційного комітетів Майдану, представники Антикорупційного бюро України, заявили, що Луцький «не має права працювати в системі освіти».

Серед претензій мітингувальників до Луцького, який уже працював на посаді проректора НАУ, – нібито його участь у виділенні землі, що належить університету, під приватну забудову.

Максим Луцький працював проректором НАУ у 2008 році. Пізніше, після обрання до Верховної Ради України, очолював парламентський комітет з питань науки й освіти. Сам Луцький висловлені на його адресу зауваження не коментував.
XS
SM
MD
LG