Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу через загибель журналіста під Луганськом


Ігор Корнелюк
Ігор Корнелюк
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом загибелі спецкореспондента телеканалу «Росія» під Луганськом, повідомили у прес-службі відомства.

«Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу за фактом вбивства під Луганськом журналістів телекомпанії ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 356 Кримінального кодексу Росії (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) і частиною 2 статті 105 (вбивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб у зв’язку з їх службовою діяльністю)», – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Всеросійська державна телевізійна й радіомовна компанія (ВДТРК) заявила про загибель свого кореспондента Ігоря Корнелюка в результаті мінометного обстрілу в районі селища Металіст Луганської області. Доля звукооператора Антона Волошина, який входив до знімальної групи Корнелюка, невідома. За повідомленням, журналіст загинув біля блокпоста бойовиків.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що російські журналісти потрапили на територію України нелегально, не були акредитовані при штабі Антитерористичної операції і надавали інформаційний супровід діяльності одній з терористичних груп.

Останній репортаж Ігоря Корнелюка:
XS
SM
MD
LG