Доступність посилання

ТОП новини

У Росії направляють до суду матеріали про арешт Коломойського і готують арешт Авакова


(архівне фото)
(архівне фото)

Слідчий комітет Росії повідомив сьогодні, що направив до суду матеріали щодо обрання стосовно голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Такі ж матеріали будуть найближчим часом передані до суду і щодо арешту голови МВС України Арсена Авакова, мовиться в повідомленні.

Крім того, Слідчий комітет має намір звинуватити й оголосити в розшук також командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Минулого тижня Слідчий комітет Росії оголошував Коломойського й Авакова в «міжнародний розшук», проти них у Росії порушена кримінальна справа – їх намагаються звинуватити в «організації вбивства», «використанні заборонених засобів і методів ведення війни», «викраденні людей» і «перешкоджанні законній діяльності журналістів» у зв’язку з проведенням в Україні антитерористичної операції проти збройних проросійських сепаратистів.

За версією російського слідства, саме Аваков і Коломойський нібито винні в тому, що цю операцію здійснюють «на порушення норм міжнародного права свідомо з метою вбивства необмеженої кількості цивільних осіб суспільно небезпечним методом із мотивів політичної ненависті».

Дій бойовиків, яких підтримує Росія, Слідчий комітет Росії при цьому не помічає.

XS
SM
MD
LG