Доступність посилання

ТОП новини

Українська льотчиця Савченко оскаржує рішення про взяття під варту в Росії


Українська льотчиця Надія Савченко, яка після полону в сепаратистів під Луганськом перебуває нині у слідчому ізоляторі у Воронежі в Росії, оскаржила постанову суду про взяття її під варту, повідомляє сьогодні російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на представника Новоусманського суду Воронезької області.

За його словами, розгляд скарги, яка була спрямована в облсуд, відбудеться завтра.

Він додав, що ще 2 липня цей суд ухвалив узяти Савченко під варту на термін до 30 серпня.

Слідчий комітет Росії заявив сьогодні, буцімто Надія Савченко сама нелегально перетнула російський кордон під виглядом біженця, без документів, і тільки після її затримання з’ясувалося, що вона перебуває в розшуку за підозрою у причетності до вбивства двох російських журналістів під Луганськом. За повідомленням, їй уже висунули офіційне звинувачення в цьому.

Учора стало відомо, що захоплена сепаратистами під Луганськом льотчиця Надія Савченко перебуває під вартою у слідчому ізоляторі в місті Воронежі в Росії, за словами її адвоката, ще з 23 червня.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом 18 чи 19 червня.

Російські журналісти загинули біля селища Металіст під Луганськом 17 червня, коли вони, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових.

XS
SM
MD
LG