Доступність посилання

ТОП новини

Росія «розчарована» рішенням ЄС про розширення санкцій через ситуацію в Україні – МЗС Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Росія «розчарована тим, що Євросоюз, всупереч власним інтересам, піддався на шантаж американської адміністрації і пішов шляхом санкційних заходів щодо Росії» через ситуацію в Україні. Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії у зв`язку з рішеннями Європейської ради щодо ситуації в Україні.

Як сказано в коментарі, «в Москві звернули увагу на ухвалені за підсумками засідання Європейської сади 16 липня чергові «висновки», щодо ситуації в Україні».

На думку російського МЗС, «при цьому Брюсселем, за прикладом Вашингтона, фактично використовується «логіка задзеркалля», коли у всіх гріхах звинувачуються ті, хто робить реальні зусилля з деескалації ситуації в Україні, а кричущі факти, включаючи безперервний потік біженців з України до Росії, обстріл російської території та інші антиросійські провокації відверто замовчуються».

МЗС Росії зазначає, що «Росія упродовж всього періоду з моменту початку конфлікту в Україні максимально сприяла припиненню вогню і запуску внутрішньоукраїнського діалогу, суворо дотримувалася женевських домовленостей від 17 квітня, включаючи головну з них – про припинення кровопролиття і початок мирного процесу в Україні. Всі наші зусилля наштовхувалися на відвертий саботаж з боку Києва і його американських покровителів».

І тепер, йдеться в коментарі, «замість того, щоб використовувати наявні можливості для початку діалогу Києва з представниками південного сходу країни, Євросоюз пішов на поводу у прихильників силового вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту і провокації на його фоні конфронтації з Росією». Тим самим, вважає МЗС Росії, «ЄС бере на себе відповідальність за продовження військової операції Києва, в результаті якої щодня гинуть люди».

16 липня Європейська рада оголосила про розширення другої фази санкцій проти Росії. Також Європейська Рада доручила Єврокомісії до кінця липня підготувати розширення «чорного списку» для Росії і України.

XS
SM
MD
LG