Доступність посилання

ТОП новини

Київ продовжує нарощувати бойові дії ціною сотень і тисяч життів – представник Росії в ООН


Віталій Чуркін, представник Росії в ООН
Віталій Чуркін, представник Росії в ООН

Офіційний Київ продовжує нарощувати бойові дії ціною сотень і тисяч життів. Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив представник Росії в організації Віталій Чуркін.

«Київ продовжує нарощувати бойові дії ціною сотень і тисяч життів. При цьому, за наявною інформацією, основну роль відіграють каральні загони, які не підпорядковуються безпосередньо збройним силам України, а виконують вказівки одіозного керівництва Ради безпеки країни і фінансують їх місцевими олігархами», – сказав Чуркін.

За його словами, чотири мільйони людей перебувають в зоні бойових дій на сході України, з них 200 тисяч позбавлені питної води.

«У зоні військових дій перебувають близько 4 мільйонів людей. З них понад 200 тисяч залишилися без питної води. Критична санітарно-епідеміологічна ситуація склалася в Луганську», – сказав Чуркін.

У вівторок, 5 серпня, на прохання Росії Рада Безпеки ООН скликала чергове засідання з українського питання. Риторика зборів не змінилася – Росія продовжила не визнавати свою причетність до ескалації конфлікту на сході України, Захід наполягав, що саме так і є.

XS
SM
MD
LG