Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: сепаратисти двічі зривали переговори щодо гуманітарної допомоги луганцям


Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий
Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий

Сепаратисти зірвали дві спроби проведення переговорів контактної групи щодо надання гуманітарної допомоги для мешканців Луганська. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий в ефірі ICTV.

«У нас залишається питання – чи не буде гуманітарна допомога на місці розбита з мінометів терористами, які там знаходяться», – цитує слова Чалого прес-служба Адміністрації президента на їхній сторінці у Facebook.

За словами Валерія Чалого, у роботі міжнародної місії щодо доставки допомоги до Луганська готові взяти участь США та ЄС.

«Це мають бути не конвої, а гуманітарна допомога, яка доставляється через контрольовані Україною пункти перетину кордону із забезпеченням безпеки, під координацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Ми сьогодні скоординували всі дії, узгодили позиції», – зазначив Чалий.

Він наголосив, що Україна не заперечує проти участі Росії у роботі цієї місії.

Як заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста направляє в Україну гуманітарний конвой.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента Росії Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій в Україні, зокрема під гуманітарним приводом.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції».

XS
SM
MD
LG