Доступність посилання

ТОП новини

У Словаччині припускають: їхній громадянин не воював на боці сепаратистів


Словацькі ЗМІ висловлюють сумнів щодо того, чи є іноземець Мірослав Рогач, який воював у лавах сепаратистів на Донбасі і був затриманий українськими військовими в Іловайську Донецької області, громадянином Словаччини.

На думку Івана Нетіка зі словацького міністерства внутрішніх справ, заява про те, що затриманий іноземець є громадянином Словаччини – передчасна. До того ж, каже він, у Словаччині «служба в іноземному війську без відповідного дозволу є кримінальним злочином, за який загрожує від двох до восьми років ув’язнення».

Міністерство оборони Словаччини повідомило Радіо Свобода, що на основі «досі відомих фактів ідентифікувати особу неможливо».

За повідомленням словацьких ЗМІ, громадянин Словаччини Мірослав Рогач проживає у місті Банска Бистріца, але з міста не виїжджав. Ймовірно йдеться про іноземця іншої країни зі словацьким паспортом, припускають словацькі ЗМІ.

Як повідомляв радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook, в Іловайську Донецької області був затриманий іноземець зі словацьким паспортом Мірослав Рогач з міста Банска Бистріца.

Антитерористична операція на Донбасі триває з квітня місяця.

XS
SM
MD
LG