Доступність посилання

ТОП новини

Луцьк зустрів День Незалежності в жалобі


Вперше за всі роки Луцьк зустрів День Незалежності у жалобі. 45-річного добровольця батальйону «Айдар» – луцького юриста і філолога, самооборонця зимового столичного Майдану Сергія Климчука відспівали у неділю у Свято-Троїцькому соборі Луцька. На Театральному майдані Луцька замість святкових заходів відбулася громадянська панахида.

Сергій Климчук загинув на Луганщині. Попрощатися із ним прийшли побратими з «Айдару», які перебувають у короткотерміновій відпустці, а також козаки стрілецького братства, членом якого він був. У Луцьку в Сергія залишилися дружина і донька.

У суботу волиняни попрощалися з іще одним добровольцем – 18-річним Андрієм Снітком із Маневичів. Хлопець був сиротою, до армії пішов, будучи студентом університету. Андрій загинув під Іловайськом, коли своїм тілом прикрив гранату, рятуючи товаришів. Командування батальйону «Азов» представило Андрія Снітка до звання Героя України – посмертно.

Сергія Климчука поховали сьогодні на алеї почесних поховань кладовища у Гаразджі. Похорони Андрія Снітка відбудуться в понеділок у Маневичах.

XS
SM
MD
LG