Доступність посилання

ТОП новини

Більшість мобілізованих за третьою хвилею – добровольці


Більшість мобілізованих за третьою хвилею – добровольці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

На полігоні 26-ї Бердичівської артилерійської бригади провели навчання з вогневої стрільби. Більшість мобілізованих за третьою хвилею – добровольці з різних регіонів України, які раніше служили в армії.

40-річний Олег Самойленко з Василькова в армію пішов свідомо. Чоловік раніше служив у Дніпропетровську. Було важко прощатися з дружиною і дітьми, але військовий говорить: хто, як не він?

Четверо дітей. Міг і не йти, а хто піде дітей захищати?
Олег Самойленко

«Зі сльозами, четверо дітей. Міг і не йти, а хто піде дітей захищати?» – говорить Олег Самойленко.

Нині на полігоні 26-ї Бердичівської артилерійської бригади військові проходять навчання з вогневої стрільби. Більшість мобілізованих за третьою хвилею – добровольці, які раніше служили в армії.

Вони йдуть воювати за Україну, за свою родину, дітей жінок, батьків
Руслан Мотолига

«Є велика кількість людей старшого віку, які мають великий досвід служби за часів Радянського Союзу. Я вважаю, що за деякий час навики повернуться і люди все згадають і будуть готові до виконання своїх обов’язків за призначенням. Я відчуваю, що саме у представників цієї хвилі мобілізації високий морально-бойовий дух. Вони йдуть воювати за Україну, за свою маленьку Батьківщину, за свою родину, дітей, жінок, батьків», – розповідає Руслан Мотолига, виконувач обов’язків заступника командира частини по роботі з особовим складом

Під час військових навчань, які триватимуть упродовж місяця, військовослужбовці живуть у казармах. Кажуть, що умови прийнятні. Та й негоже солдату скаржитися на такі дрібниці.

Ситуація на сході нашої Батьківщини не дозволила мені залишитися вдома
Олександр Сімперович

«Ситуація на сході нашої Батьківщини не дозволила мені залишитися вдома. Солдат є солдат. Які б умови не були, на полі буде набагато гірше. І я вважаю, умови задовільні. Годують тричі на день, добре годують, нарікань нема, забезпечили усім», – розповідає мобілізований Олександр Сімперович.

Роман Жмуцький пішов у армію замість брата, бо в того дружина і маленька дитина. За свою сім’ю і Батьківщину він готовий стояти до кінця.

«Я ще сам не жонатий, є племінниця, то я хочу щоб вона жила добре, щоб не було війни. Сказали мені так, що з одної сім’ї двох не призивають, а в мого брата жінка і маленька дитина, то я пішов сам. Мене забрали від дівчини, то я дуже злий на тих людей, які все заколотили», – розповідає Роман.

Зараз кілька тисяч житомирських військовослужбовців беруть участь в антитерористичній операції на сході України. Точну цифру військові не озвучують, але натякають, що Житомирська область у числі перших із виконання мобілізаційного плану.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG