Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія посилила обмеження проти Росії


Швейцарія посилила обмеження проти Росії через її дії щодо України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Федеральної Ради Швейцарії. До нового списку обмежень додали 11 назв і п’ять банків.

«11 імен були додані до існуючого списку осіб та організацій, з якими заборонено починати нові фінансові відносини, а про вже існуючих необхідно повідомити», – йдеться у повідомленні.

Для російських банків Швейцарія обмежила доступ до ринку капіталів.

«У сфері фінансів, питання довгострокових фінансових інструментів щодо п’яти російських банків буде за умови отримання дозволу. У майбутньому, дозволи на нові випуски будуть надаватися тільки, якщо вони перебувають у межах середньої фінансової участі за останні три роки. Дочірні підприємства цих російських банків у Швейцарії звільняються від вимоги авторизації, поки вони діють не від імені чи за дорученням своїх материнських компаній», – зазначають у Федеральній раді Швейцарії.

Влада Швейцарії також забороняє імпорт матеріалів військового чи подвійного призначення з Росії, а також експорт обладнання для нафтової промисловості.

13 серпня Швейцарія ввела додаткові обмеження на експорт військової продукції в Україну і Росію.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

Швейцарія також оголосила, що посилить свої санкції проти Росії після того, як свої санкції у відповідь на кризу в Україні посилили Європейський союз і США. Але так і не приєдналася до третього пакету обмежень.

Росія запровадила у відповідь санкції проти країн Заходу, які запровадили проти неї обмеження.

XS
SM
MD
LG