Доступність посилання

ТОП новини

Маріуполь: регулярні й добровольчі частини реагують на перемир’я по-різному


Армія й добровольчі батальйони по-різному реагують на перемир'я
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Бійці регулярних частин та добровольчих підрозділів по-різному оцінюють укладену сьогодні угоду про перемир’я між українськими військами та збройними загонами сепаратистів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Маріуполі, під яким іще сьогодні точилися запеклі бої, але припинилися після оголошення про припинення вогню.

Солдати регулярних частин, які на бронетехніці поверталися з передової під Маріуполем, на запитання Радіо Свобода про перемир’я реагували схвально.

Натомість бійці добровольчих батальйонів «Азов» та «Шахтарськ», які також перебувають на позиціях під Маріуполем, налаштовані значно критичніше.

«Попереднє припинення вогню призвело до збільшення інтенсивності вогню з їхнього боку і до збільшення втрат із нашого. Боюся, що так буде і цього разу», – каже лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський, який воює зараз у складі батальйону «Шахтарськ».

Крім того, на його думку, будь-які переговори із сепаратистами означають їхню легітимацію.

Схожої думки дотримується й боєць батальйону «Азов», який назвався на ім’я Іван.

«Перемир’я вкрай шкідливе, бо дає можливість отримати підкріплення, перегрупуватися та висунутися вперед ворожим підрозділам. Вони продовжуватимуть нас убивати, а ми не зможемо відповісти – ось і все, що це означає», – вважає боєць «Азову».

Боєць «Шахтарська» Сергій, коментуючи припинення вогню, каже, що «це ганебний мир, але інші варіанти ще гірші, на жаль».

Домовленості про припинення вогню сьогодні з 18-ї години досягли на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську.

XS
SM
MD
LG