Доступність посилання

ТОП новини

Україна має реформувати систему військового управління – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Першочергове завдання України сьогодні – реформувати Міністерство оборони, яке залишається пострадянським за свою суттю, і паралельно з цим також «швидко і дешево» звести проект «Стіна» чи власну лінію Маннергейма. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Військова організація України є ніщо інше, як пострадянське Міністерство оборони. Без радикальних змін у системі туди можна ще десятки мільярдів відправити й толку не буде ніякого. Тому перше питання – це модернізація військової організації в Україні. Для цього нам потрібно отримати не тільки зброю, а і фахівців, здатних якісно змінити логістику військової організації», – наголосив очільник уряду.

Він також додав, що відновлення миру в країні є вкрай важливим і для національної економіки, оскільки інвестори не вкладатиму гроші в країну, на території якої перебувають окупаційні російські війська.

Арсеній Яценюк відзначив, що уряд готує зміни до бюджетної і податкової політики. У державному бюджеті на наступний рік, за його словами, на оборону виділятимуться мільярди гривень.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

XS
SM
MD
LG