Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан – серед семи номінантів на премію Європарламенту імені Сахарова


Євромайдан номінований на премію Європейського парламенту імені Сахарова цього року. За повідомленням на сайті ЄП, Євромайдан став одним із семи номінантів на цю нагороду від Європарламенту.

Як повідомляє прес-служба Європарламенту, Євромайдан був висунутий на здобуття премії Сахарова депутатом Яцеком Саріушем-Вольським і підтриманий іншими 52 депутатами.

Євромайдан буде представлений в особі Мустафи Найєма, Руслани Лижичко, Єлизавети Щепетильникової і Тетяни Чорновол.

Серед інших претендентів – професор університету в Мосулі Махмуд Аль-Асалі (посмертно), патріарх Вавілона Халдейського й архієпископ Багдадський Луїс Рафаель Сако, які виступали проти переслідувань християн в Іраку.

Крім того, у списку також азербайджанська правозахисниця Лейла Юнус, яка зараз перебуває під арештом за звинуваченням у державній зраді.

Сім кандидатів будуть представлені на засіданні комітету з питань закордонних справ, комітету розвитку і підкомітету з прав людини 23 вересня.

Очікується, що комітети нададуть список трьох фіналістів 7 жовтня, а лауреат буде обраний лідерами політичних груп і президентом парламенту 16 жовтня. Церемонія нагородження відбудеться в Страсбурзі 26 листопада.

XS
SM
MD
LG