Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Франції: можлива участь Парижа в операції проти бойовиків у Сирії


Жан-Ів Ле Дріан
Жан-Ів Ле Дріан

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан називає можливою участь його країни в авіаударах по позиціях бойовиків угруповання «Ісламська держава» у Сирії. За його словами, це питання перебуває на стадії розгляду.

Цього тижня міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що для цього немає юридичних перешкод.

Франція приєдналася до сил коаліції для боротьби з бойовиками в Іраку, заявивши, що про таку допомогу попросив Багдад. Водночас Париж відмовився від таких дій у Сирії.

Тим часом, прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон повідомив, що в п’ятницю скликає засідання парламенту, щоб домогтися схвалення участі Великобританії в бомбардуванні позицій бойовиків «Ісламської держави» в Іраку. Виступаючи на сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, він заявив, що ця операція проводиться відповідно до міжнародного законодавства. Він також зазначив, що Іран може взяти участь у коаліції проти екстремістського угруповання.

Раніше повідомлялося, що 24 вересня авіація сил коаліції завдала удари по нафтопереробних заводах й інфраструктурних об’єктах сирійської нафтової галузі, що перебуває під контролем угруповання «Ісламська держава».

Головну роль в цій повітряній операції взяли на себе ВПС Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів. Американські літаки також брали участь в бойових вильотах.

За оцінками західних спецслужб, продаж нафтопродуктів на чорному ринку приносить ісламістам до двох мільйонів доларів в день.

XS
SM
MD
LG