Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест не скорочуватиме присутність в Україні – МЗС


Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність в Україні і готовий продовжити свою гуманітарну місію на сході країни, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

За даними відомства, про це заявив керівник Управління оперативної діяльності для Європи і Центральної Азії МКЧХ Лоран Корба під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві 7 жовтня.

За повідомленням, Клімкін наголосив на важливості подальшої діяльності Міжнародного комітету в Україні, зокрема із забезпечення гуманітарної допомоги на сході країни. Міністр висловив переконання, що плановане розширення присутності моніторингової місії ОБСЄ в Україні сприятиме підвищенню рівня безпеки для роботи представників МКЧХ.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, Клімкін висловив жаль у зв’язку із загибеллю в Донецьку представника МКЧХ і запевнив, що Україна зробить усе можливе для встановлення обставин трагічного інциденту і притягнення винних до відповідальності.

2 жовтня внаслідок обстрілу у Донецьку загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста швейцарець Лоран дю Паск’є. Влада України заявила, що обстріл вели бойовики. Останні свою причетність заперечували.

XS
SM
MD
LG