Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощались з 21 невідомим солдатом, загиблим на сході


У Дніпропетровську попрощались з 21 невідомим солдатом, загиблим в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

У центрі Дніпропетровська, на площі Героїв Майдану, відбулась урочиста церемонія прощання з 21 невідомим бійцем, загиблим під час антитерористичної операції на Донбасі, зокрема в Іловайському котлі. Віддати останню шану загиблим з квітами і прапорами України прийшли жителі міста.

За словами директора департаменту взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської міськради Ірини Федорчук, тіла невстановлених солдатів сподіваються ідентифікувати згодом, матеріали для ДНК-експертизи відібрані.

«Загалом в Україні на кінець вересня надійшло 1336 тіл бійців із зони антитерористичної операції, з них 552– невпізнаних. Це на кінець вересня. Ми говоримо про морги Дніпропетровської, Запорізької, Харківської й Донецької областей. Щодо Луганської області інформації немає, яка кількість тіл там перебуває. У Дніпропетровській області зараз 86 невпізнаних тіл», – сказала Федорчук.

Водночас вона не підтвердила інформацію російської правозахисниці Олени Васильєвої про те, що серед тіл невпізнаних українських бійців можуть бути тіла російських військових.

Молебень за загиблими відслужили священики УПЦ Київського патріархату та Української греко-католицької церкви. В останню путь бійців проводжали під звуки гімну України.

Труни загиблих накрили синьо-жовтими прапорами, на кожній з них є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» та реєстровий номер. Поховають бійців на Краснопільському кладовищі.

Раніше у Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, поховали 21 невідомого солдата, загиблого на Донбасі, перед тим – 11.

XS
SM
MD
LG