Доступність посилання

ТОП новини

Влада анексованого Криму закликає мусульман півострова позбутися забороненої літератури


«Глава республіки Крим» Сергій Аксьонов
«Глава республіки Крим» Сергій Аксьонов

Влада Криму закликають мусульман позбутися забороненої в Росії літератури. Про це заявив «глава республіки Крим» Сергій Аксьонов, повідомляє російське агентство «Тасс».

«Ми говоримо про те, щоб дати людям перехідний період, за який вони повинні адаптуватися до російського законодавства. У багатьох на руках перебувала література, яка на Україні була дозволена, але за законами Росії є забороненою до використання», – заявив Аксьонов.

За його словами, протягом трьох місяців серед мусульман вестиметься роз'яснювальна робота, а в ЗМІ буде опубліковано список літератури, яку не повинні мати при собі законослухняні жителі анексованого Криму.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Раніше повідомлялось, що у Криму складають списки забороненої літератури, тривають обшуки в будинках і навчальних закладах кримських мусульман.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що російська влада після того, як їй не вдалося домогтися від кримськотатарського народу визнання анексії Росією Криму, вирішила за допомогою жорстких репресій змусити кримських татар покинути окупований півострів.

XS
SM
MD
LG