Доступність посилання

ТОП новини

Виборці Львівщини зранку не поспішали на дільниці


Усі виборчі дільниці на Львівщині відкрилися вчасно, інформує Комітет виборців України у Львівській області. На 10:00 активність була невисокою – тоді проголосували близько 2% виборців, але вже станом на 12:00 цей показник становив уже 14:00.

За словами керівника Комітету виборців України у Львівській області Соломії Саврук, на одну із дільниць голова виборчої комісії не хотів пропустити спостерігача, але ситуацію владнали. У 120-му виборчому окрузі розповсюджували агітацію проти одного з кандидатів. Порушники були затримані правоохоронцями. Також бракує на дільницях інформаційних плакатів про політичні партії і про мажоритарників.

Якщо на президентських виборах і попередніх парламентських у 2012 році робота на більшості виборчих дільницях розпочиналась з молитви, то цього разу хіба у поодиноких місцях по селах. Експерти кажуть, що виборці вірять у чесні вибори. Однак у храмах УГКЦ зранку львів’яни молились за проведення чесних виборів і обрання гідних людей.

Прихованою агітацією у день тиші – 25 жовтня – Комітет виборців називає той факт, що під час урочистої академії у Львівській опері, організованою УГКЦ з нагоди 25-річчя виходу церкви з підпілля, виступали два кандидати у народні депутати.

26 жовтня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG