Доступність посилання

ТОП новини

Тарута не розуміє, чому силовики досі утримують Донецький аеропорт


Сергій Тарута
Сергій Тарута

Колишній голова Донецької ОДА Сергій Тарута каже, що не розуміє, чому українська влада продовжує утримувати Донецький аеропорт. Про це Тарута, який проходить до новообраного парламенту як самовисуванець, заявив в інтерв’ю «Комерсанту».

«Я так розумію, віддавати не хочуть і тому наступають кожен день на аеропорт. Тільки навіщо він потрібний, якщо там знищена вся інфраструктура і він непридатний для будь-яких польотів», – сказав Тарута.

При цьому, за його словами, раніше була досягнута домовленість про обмін аеропорту на інші захоплені бойовиками території.

«Це були переговори ще півторамісячної давності. Розглядався варіант, що Новоазовськ нам віддадуть, а частину територій на півночі отримають. Потім мова йшла про те, щоб ми поступилися аеропортом. Я не розумію, чому відмовляються нагорі, але такі переговори є, вони були, про це домовилися, але чомусь не хочуть поступатися з цього боку. Причому була домовленість, що спочатку нам поступаються, а потім ми віддаємо аеропорт», – сказав Тарута.

Бої за Донецький аеропорт між бойовиками і українськими військовослужбовцями, які його контролюють, не припиняються з моменту оголошення режиму припинення вогню на Донбасі 5 вересня.

XS
SM
MD
LG