Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців засудив незаконні «вибори» на частині Донбасу


Євген Чолій
Євген Чолій

Світовий конгрес українців засудив незаконні «вибори», що відбулися у неділю на частині територій Донецької і Луганської областей.

«Цей обман, організований підтримуваними Росією терористами, був проведений із грубим порушенням закону України та всупереч волі українського народу, вираженій під час нещодавно проведених президентських і парламентських виборів», – йдеться в повідомленні СКУ.

«Псевдовибори, проведені на контрольованих терористами територіях Східної України, підривають Мінські домовленості від 5 та 19 вересня 2014 року та є ще одним свідченням небажання Російської Федерації покласти край агресії проти України та її народу», – цитує прес-служба обʼєднання президента СКУ Євгена Чолія.

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними, провели протизаконні «вибори» на захоплених ними територіях. Це прямо суперечать досягненим у Мінську у вересні домовленостям. І Київ, і численні чільні представники світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників міждержавних об’єднань і чільних посадовців провідних держав світу та інших західних політиків, багато разів заявляли, що не визнають цих «виборів», які підривають «мінські домовленості». Натомість у Москві дали зрозуміти, що визнають їх.

XS
SM
MD
LG