Доступність посилання

ТОП новини

МВС встановило особи «спостерігачів» на «виборах» бойовиків


Міністерство внутрішніх справ України встановило особи іноземних «спостерігачів» на «виборах» бойовиків на Донбасі, повідомляє прес-служба відомства.

Моніторинг «виборів», які організували бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР», здійснювався нібито представниками, зокрема, США, Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Греції, Австрії та Італії.

«За оцінками експертів, так звані «спостерігачі» є представниками найбільш одіозних антидемократичних політичних сил у своїх країнах. МВС заявляє про неприпустимість участі іноземних громадян у незаконних процесах, що відбуваються на контрольованих бойовиками та іноземними найманцями територіях. МВС визначає данні дії іноземних громадян як протиправні», – мовиться у повідомленні.

Міністерство внутрішніх справ звернулось до Служби безпеки України з проханням кваліфікувати діяльність іноземних громадян і дати відповідну правову оцінку.

Крім того, МВС звернулось до Міністерства закордонних справ України із проханням ужити належних заходів для забезпечення оголошення даних іноземних громадян персонами нон грата на території України та передачі інформації щодо їхньої участі в протиправних діях на території України відповідним урядовим установам у цих країнах.

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» провели протизаконні «вибори» на підконтрольних їм наразі територіях, усупереч «мінським домовленостям». За ними «спостерігали» кількадесят іноземців, які нелегально прибули на територію Донбасу. Зокрема, кілька з них у суботу проголосили себе представниками «АБСЄ» – придуманої ними організації, що має означати чи то «агентство», чи то «асоціацію з безпеки і співпраці в Європі».

У МЗС України попередили, що самопроголошені «спостерігачі» своїм приїздом у Донецьку та Луганську області порушили законодавство України, це матиме для них відповідні правові наслідки.

XS
SM
MD
LG