Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: Порошенко нагородив сина медаллю


Олексій Порошенко
Олексій Порошенко

Російські ЗМІ поширили відео, в якому сказано, що президент України Петро Порошенко нагородив медаллю свого сина Олексія, що не відповідає дійсності. Також на телебаченні Росії лякають «київським фашизмом» та закликають до убивств.

Російський телеканал «Звезда» поширив відео, в якому жінка з Донецька розповідає, буцімто президент України Петро Порошенко нагородив медаллю свого старшого сина. Це мати одного зі школярів, пораненого при обстрілі в донецькій школі. У цьому відеоролику жінка пропонує Петру Порошенку приїхати на Донбас і посидіти під вогнем артилерії в підвалі.

«Порошенко нагородив медаллю свого сина, який каже, що він воює в «АТО», а чому він нашим убитим дітям не дасть медалі посмертно?» – обурюється вона.

Очевидно, жінка стала жертвою брехні російських веб-порталів, які поширювали таку інформацію. Петро Порошенко не нагороджував сина медалями або орденами, про що свідчить список його указів на офіційній сторінці представництва президента України. Також можна пересвідчитись і в тому, що прізвища Порошенка немає в указах «Про відзначення державними нагородами» на офіційному порталі президента України.

Безапеляційні заяви у студії російського «1 каналу»

У студії програми «Время покажет» на російському «Первом канале» дискутували про події в Україні, зокрема про трагедію у Донецьку. Йдеться про загиблих та постраждалих підлітків від снаряду, який потратив на спортивний майданчик середньої школи №63. Ведучий програми заявляє: «Чергова жахлива трагедія – снаряд з позиції українських силовиків впав на стадіон, де грали діти».

Далі йде коментар політолога Олександра Клюкіна. Він заявляє, що в українському парламенті є: «настоящая партия войны», і що буцімто українські журналісти не кажуть ні слова про трагедію, яка сталась у Донецьку, а західні журналісти «сором’язливо відвертаються» від висвітлення таких подій.

«Знищення дітей, розстріл шкіл, це справжня «блокада Ленінграда», те, що робить київський фашизм», – заявив у прямому ефірі Максим Шевченко, член ради з прав людини при президенті Росії. Також він додав, що війна буде по всій Україні. Він відверто закликав Полтавську область піднятись і «піти на Київ»: «Я вірю в це і я закликаю до цього». Олександр Кофман, «віце-спікер» так званої «Новоросії», заявив, що регіонові потрібна допомога Росії. Назва «Новоросія» єдиний варіант того, як у цій програмі «1 каналу» називали частину української території.

Далі йшов коментар юриста Михайла Цивіна – він розповів, що якщо падуть так звані Луганська і Донецька республіки, то теракти буцімто почнуться на кордоні з Росією, тому у відкритій формі закликав вбивати. «Треба гідру знищити в її власному логові, поки вона нам тут не «нагадила»», – заявив він. У програмі також пролунали заклики «звільнити» міста Маріуполь та Краматорськ. Їх озвучив Олександр Кофман. Підсумовуючи всю програму, на прямий зв’язок зі студією вийшов Борис Литвинов. Його називають заступником «верховної ради» угруповання «ДНР». Він заявив, що вся Україна побудована на брехні та «пропаганді Геббельса». Щодо цього порівняння: кілька місяців тому саме президент Росії Володимир Путін на зустрічі з представниками єврейських громад назвав Геббельса прикладом «талановитого пропагандиста».

06.11.2014
ЗМІ Росії після загибелі дітей у Донецьку запустили свій відео-фейк

РНБО наводить фотодокази, які, як зазначають у відомстві, є підтвердженням, що трагедія сталася внаслідок обстрілу проросійських бойовиків далі
05.11.2014
У журналістки LifeNews запитали про ангари з рабами

«Ви безсоромні і жалюгідні брехуни. Не можу вас назвати колегами» – Роман Бочкала у зверненні до російського телеканалу НТВ далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG