Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: майбутнє санкцій проти Росії визначатиме її подальша політика щодо України


Держсекретар США Джон Керрі, архівне фото
Держсекретар США Джон Керрі, архівне фото

Майбутні рішення Росії щодо України вплинуть на те, чи буде посилено або скасовано, запроваджені проти Росії обмежувальні заходи. Про це у Пекіні в рамках саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співтовариства заявив держсекретар США Джон Керрі.

«Рішення Росії визначать майбутнє санкцій», – сказав Керрі, додавши – «зрозуміло, у нас залишаються деякі розбіжності щодо ситуації в Україні».

«Ми домовилися обмінятися частиною інформації, яку маємо в зв'язку із цим. Ми також домовилися продовжувати діалог», – сказав Джон Керрі.

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що російських військ в Україні немає, а питання роззброєння сторін конфлікту на Донбасі є справою українського уряду і, як він висловився – «ополченців».

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та держсекретар США Джон Керрі висловили взаємний намір провести зустріч в рамках пекінського саміту для обговорення ситуації в Україні. Саміт організації Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва зазвичай розпочинається із зустрічей міністрів закордонних справ. Через два дні туди прибувають вже керівники країн-учасниць.

XS
SM
MD
LG